Δημιουργία eshop – Τι χρειάζεται για την έναρξη του

Δημιουργία eshop - Τι χρειάζεται

Η κατασκευή eshop κρίνεται πλέον αναγκαία για κάθε επιχείρηση πώλησης προϊόντων. Η στροφή των χρηστών στο διαδίκτυο για τις αγορές τους ολοένα και αυξάνεται. Κατά συνέπεια η ανάγκη για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος είναι επιτακτική για κάθε εταιρεία που θέλει να παραμείνει όχι μόνο βιώσιμη στην σύγχρονη αγορά αλλά και ανταγωνιστική.

Στο παρόν άρθρο θα δούμε αναλυτικά τι χρειάζεται κάποιος προκειμένου να προβεί στην κατασκευή eshop για την επιχείρησή του.

Έναρξη επιχείρησης

Όπως και σε κάθε είδους επιχείρηση, έτσι και ένα eshop απαιτεί την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας από την εφορία. Όπως και κάθε φυσικό κατάστημα, έτσι και τα ηλεκτρονικά είναι αναγκαίο να προβούν στην έναρξη επαγγέλματος προκειμένου να λειτουργήσουν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Εάν βρίσκεστε στο στάδιο όπου αναζητάτε την δημιουργία ενός eshop, τότε πολύ πιθανόν να έχετε ήδη προβεί στην έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας. Στην περίπτωση αυτή φυσικά δεν χρειάζεται ξανά η διαδικασία. Μπορείτε να απευθυνθείτε στον λογιστή σας προκειμένου να εντάξετε στην δραστηριότητα της υφιστάμενης εταιρείας σας την πώληση μέσω διαδικτύου, με τον αντίστοιχο ΚΑΔ.

Εάν από την άλλη η έναρξη της επιχείρησης θα πραγματοποιηθεί μόνο με σκοπό την πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών από το ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε η ευκολότερη και απλούστερη μορφή επιχείρησης αποτελεί η ατομική επιχείρηση.

Πριν αρχίσει λοιπόν η κατασκευή eshop, θα πρέπει να νοικιάσετε έναν μικρό χώρο ο οποίος θα λειτουργεί ως αποθήκη και η οποία θα αποτελεί και την έδρα της επιχείρησή σας.

Αρκετός κόσμος μας ρωτάει εάν μπορούν να διαθέσουν ένα συγκεκριμένο χώρο της οικίας τους για τον σκοπό αυτό. Προκειμένου να γίνει αυτό, ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα θα πρέπει να υπάρχει ενοικιαστήριο ή τίτλος ιδιοκτησίας και να είναι προσβάσιμος από ξεχωριστή είσοδο προκειμένου να μπορούν οι αρμόδιοι φορείς να προβούν σε έναν έλεγχο.

Πέρα από την ενοικίαση του της έδρας της επιχείρησης, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια σειρά βημάτων προκειμένου να προβείτε στην οριστική έναρξη της ατομικής σας επιχείρησης. Οι ενέργειες αυτές είναι:

  • Προεγγραφή σε ασφαλιστικό ταμείο του ΕΦΚΑ (Ο.Α.Ε.Ε.) ως μη μισθωτός
  • Προεγγραφή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο στην περιοχή όπου θα δραστηριοποιηθείτε
  • Έναρξη Επαγγελματικής Δραστηριότητας και απόδοση Α.Φ.Μ. από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  • Ολοκλήρωση της εγγραφής στον ΕΦΚΑ και το επαγγελματικό επιμελητήριο.

Πάνω κάτω αυτά είναι όλα τα βήματα της έναρξης ατομικής επιχείρησης. Ωστόσο εάν έχετε οποιαδήποτε απορία πάνω στο κομμάτι αυτό, μπορείτε να απευθυνθείτε στον λογιστή σας ο οποίος θα σας παρέχει και όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Αναζήτηση εμπορευμάτων και προμηθευτών για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Αναζήτηση εμπορευμάτων και προμηθευτών

Το σημαντικότερο βήμα για κάθε επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα αποτελεί η εύρεση των κατάλληλων προμηθευτών και κατά συνέπεια των προϊόντων που θα διαθέσετε προς πώληση. Το συγκεκριμένο βήμα είναι κα το σημαντικότερο καθότι τα προϊόντα που θα βρείτε θα είναι και αυτά που θα εξασφαλίσουν ή όχι την επιτυχία του eshop σας. Καλό θα ήταν να «ψαχτείτε» αρκετά στο κομμάτι του προμηθευτή και να εξασφαλίσετε μια καλή συνεργασία.

Προκειμένου μια συνεργασία να θεωρηθεί καλή, θα πρέπει οι τιμές χονδρικής που θα σας δώσει ο προμηθευτής να είναι τέτοιες ώστε να μπορείτε να διαθέσετε τα προϊόντα αυτά σε τιμές που και θα είναι ανταγωνιστικές στην αγορά αλλά και θα σας επιφέρουν κέρδος.

Καλό λοιπόν θα ήταν να ζητήσετε αρκετές προσφορές από προμηθευτές και να αναζητήσετε σε τι τιμές πωλούν οι ανταγωνιστές σας προϊόντα συναφούς είδους.

Ένας εύκολος τρόπος να βρείτε τις τιμές των ανταγωνιστών σας είναι μέσω των μηχανών σύγκρισης τιμών.

Ένα επίσης σημαντικό που θα πρέπει να διευθετήσετε με τον προμηθευτή σας είναι ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων. Σίγουρα το να εξασφαλίσετε την ιδανική τιμή είναι και το σημαντικότερο, ωστόσο εάν ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων σας από τον προμηθευτή είναι μεγαλύτερος από 7-10 ημέρες, αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα με τους πελάτες σας σε περίπτωση εξάντλησης του αποθέματος.

Η κατασκευή eshop αποτελεί έναν τρόπο να πουλήσετε γρήγορα τα προϊόντα σας. Καλό λοιπόν θα ήταν να βρείτε έναν προμηθευτή με δυνατότητα αποστολής των εμπορευμάτων σας μέσα σε 3-7 ημέρες. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε με την σειρά σας να εξυπηρετείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες σας.

Εταιρείες ταχυμεταφορών courier

Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία εύρεση προϊόντων, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε όλες τις εταιρείες ταχυμεταφορών προκειμένου να σας δώσουν προσφορές. Μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες είναι:

  • ACS Courier
  • Speedex
  • ΕΛΤΑ Courier
  • Γενική Ταχυδρομική

Η επιλογή σας θα εξαρτηθεί από την καλύτερη προσφορά που θα λάβετε. Μια συμβουλή που θα σας δώσουμε στο συγκεκριμένο βήμα είναι να υπολογίσετε όχι μόνο τα έξοδα αποστολής αλλά και αντικαταβολής.

Είναι γεγονός ότι το 70% περίπου των Online πελατών, επιλέγουν την αντικαταβολή ως μέθοδο πληρωμής.

Προκειμένου λοιπόν να γίνεται ανταγωνιστικοί στην αγορά θα πρέπει να εξασφαλίσετε τον οικονομικότερο συνδυασμό εξόδων αποστολής και αντικαταβολής.

Τι χρειάζεται να περιέχει η δημιουργία eshop;

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος πρέπει να ανατεθεί σε κάποιον επαγγελματία και σε καμία περίπτωση σε ιστοσελίδες που σας υπόσχονται εύκολη και δωρεάν δημιουργία ενός eshop. Οι έτοιμες αυτές πλατφόρμες αν και φαντάζουν σαν μια καλή επιλογή, σιγά σιγά θα διαπιστώσετε ότι συνοδεύονται από αρκετά προβλήματα και κρυφές χρεώσεις.

Η εταιρεία Web-Dynamics διαθέτει ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό αποτελούμενο από έμπειρους web designers, developers και internet marketers. Έτσι, είμαστε σε θέση να αναλάβουμε τον σχεδιασμό και την κατασκευή eshop με εγγυημένα αποτελέσματα, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Επιλέγοντας την κατάλληλη πλατφόρμα βάση των δικών σας απαιτήσεων θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες παραμετροποιήσεις και βελτιστοποιήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια εντυπωσιακή, λειτουργική και εύχρηστη ιστοσελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος. Μερικές από τις λειτουργίες που κρίνονται απαραίτητες για κάθε eshop είναι:

  • Λειτουργία καλαθιού και λίστας επιθυμιών
  • Εύκολη και γρήγορη σελίδα ολοκλήρωσης αγορών (checkout)
  • Xρήση εκπτωτικών κουπονιών και προσφορών
  • Διασύνδεση με social media
  • Προσθήκη όλων των τρόπων πληρωμής (αντικαταβολή, τραπεζική μεταφορά, πληρωμή με κάρτα, paypal, viva wallet).

Προαιρετικά μπορεί να γίνει και διασύνδεση με τις δημοφιλείς πλατφόρμες σύγκρισης τιμών, όπως το skroutz και το bestprice.

SEO και internet marketing

Η κατασκευή eshop ωστόσο δεν είναι και το τελικό βήμα στο οποίο θα πρέπει να προβείτε. Σίγουρα η δημιουργία ενός καλαίσθητου, γρήγορου και λειτουργικού καταστήματος με ωραία και οικονομικά προϊόντα είναι και το μυστικό της επιτυχίας.

Ωστόσο όλα αυτά δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα εάν το eshop σας δεν δέχεται έναν ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών – πελατών.

Προκειμένου να προσελκύσετε ολοένα και περισσότερους επισκέπτες στην σελίδα σας και να τους μετατρέψετε σε πελάτες σας, θα πρέπει να επενδύσετε και στην προώθηση του καταστήματός σας μέσω του διαδικτύου. Μερικά από τα βασικότερα μέσα για ένα αποτελεσματικό Internet marketing είναι:

  1. Το SEO (Search Engine Optimization) για απόκτηση οργανικών επισκεπτών
  2. Δημιουργία διαφημιστικών καμπανιών στην Google και τα κοινωνικά δίκτυα
  3. Email Marketing

Η εταιρεία μας μπορεί να αναλάβει την δημιουργία και προώθηση του εταιρικού σας προφίλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χρησιμοποιώντας όλες τις βέλτιστες White Hat τεχνικές. Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό λογοτύπου και ολοκληρώνοντας με την αύξηση των πελατών σας μέσω της στοχευόμενης διαφήμισης, είμαστε σε θέση να κάνουμε το δικό σας eshop να ξεχωρίσει στην ανταγωνιστική αγορά του διαδικτύου.

Κατασκευή eshop – τι χρειάζεται εν συντομία

  1. Έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας
  2. Εύρεση Προϊόντων, προμηθευτών και εταιρειών courier
  3. Σχεδιασμός και κατασκευή eshop
  4. Προώθηση μέσω διαδικτυακού marketing

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email